JEK ösztöndíj

LCH

Pályázz a JEK ösztöndíjra a 2023/24-es tanév őszi félévére!

Ha bármely Jezsuita Egyetemi Kollégium (JEK) diákja vagy, és szeretnél a belgiumi Leuven-ben tanulni valamint más kollégiumok diákjaival kapcsolatokat építeni, akkor ehhez kiváló támogatást nyújt a JEK ösztöndíj.

A JEK ösztöndíjban részesülő hallgató a Leuven-i Collegium Hungaricum diákjaként legfeljebb havi 600 EUR támogatási összeget nyerhet el 5 hónapon át. Az elnyert támogatásból a Leuven-i Collegium Hungaricum lakhatási költségét és egyéb, megélhetési kiadásait fedezheti. Az ösztöndíjat érintő vállalások a pályázói nyilatkozatban érhetők el. 

Jelentkezési határidő a 2023/24-es tanév tavaszi félévére: 2023. szeptember 22. (éjfél)

A jelentkezés módja:

A pályázat általános rendelkezéseit és eljárásrendjét a JEK ÖSZTÖNDÍJ-SZABÁLYZAT_2023. MÁJUS 22-TŐL HATÁLYOS dokumentum tartalmazza, amely erről a linkről érhető el:

JEK Ösztöndíj-Szabályzat_2023. május 22-től hatályos

A pályázat 2023 őszétől digitális formában nyújtható be. A pályázati dokumentáció benyújtásához kapcsolódó teendőket az  ÚTMUTATÓ A JTA-JEK/JESC ÖSZTÖNDÍJ PÁLYÁZAT DIGITÁLIS BENYÚJTÁSÁNAK LÉPÉSEIRŐL című tájékoztató tartalmazza, amely az alábbi linkről  érhető el: Útmutató_a JEK ösztöndíj digitális benyújtásnak lépéseiről

 

További (a benyújtáshoz szükséges) letölthető dokumentumok:

  1. JEK-ösztöndíj_Pályázói-nyilatkozat
  2. JEK-ösztöndíj_Motivációs-levél 

 

Kérdés esetén keress bennünket bizalommal:

e-mail cím: 

Telefon: Nagy Ilona +36 30 1612404

 

Ösztöndíjasaink írták:

Győri Boldizsár, a JEK ösztöndíj 2020/21-es tanév tavaszi félévének nyertese

“A Jézus Társasága Alapítványtól kapott JEK ösztöndíj komoly anyagi segítséget jelentett a tavaszi félévben. Mivel így jóval kevesebbet kellett egyetem mellett dolgoznom, lehetővé vált, hogy nyelvet tanuljak és különórára járjak, illetve, hogy könyvklubbot indítsak a kollégiumban. A felszabaduló időnek köszönhetően pedig annyi figyelmet tudtam fordítani a szakdolgozatomra, amennyit az megérdemelt.”

 

Szebellédi Áron, a JEK ösztöndíj 2016/17-es évi nyertese

“Alkalmazott közgazdaságtani alapképzésemet befejezve az az elhatározás született meg bennem, hogy a mesterdiplomámat lehetőség szerint külföldön szeretném megszerezni. Erre biztosított kiváló lehetőséget a JEK ösztöndíj, amelyet egyszerre pályáztam meg a KU Leuven MBA mesterképzésre való jelentkezéssel.

A belgiumi egyéves tartózkodás több szempontból is meghatározó volt. Egyrészt a világ egyik leg(el)ismertebb felsőoktatási intézményének lehettem hallgatója, ahol az üzleti világban is tapasztalt oktatók segítették a szakmai fejlődésünket. Másrészt részese lehettem mindannak a kulturális és szociális sokszínűségnek, amit egy olyan hatalmas egyetemi város nyújt, mint Leuven, vagy épp a vonattal 20 perc alatt megközelíthető Brüsszel. Mindeközben a leuveni Collegium Hungaricum egy olyan biztos pontot jelentett, amely egyszerre nyújtott közösségi élményeket a közös beszélgetések, délutáni sörözések, társasozás mellett; biztosított lehetőséget a lelki megújulásra az esti imák, lelkigyakorlatok során; illetve engedett teret a szakmai látókör szélesítésére a meghívott előadókkal való beszélgetések és az egymás területeit bemutató estek által.

A Belgiumban töltött egy év után a mai napig is hálával gondolok vissza a sok élményért, fejlődésért és persze a kiváló belga sörökért, sajtokért.”