JEK ösztöndíj

LCH

Pályázz a JEK ösztöndíjra a 2020/2021. tanév tavaszi félévére!

Ha bármely JEK kollégium diákja vagy és szeretnél a belgiumi Leuven-ben tanulni és más kollégiumok diákjaival kapcsolatokat építeni, pályázd meg most a JEK ösztöndíjat!

A JEK ösztöndíjas hallgató a Leuven-i Collegium Hungaricum diákjaként max. 600 EUR támogatási összeget igényelhet havonta, amelyből a Leuven-i Collegium Hungaricum lakhatási költségét és egyéb, megélhetési kiadásait fedezheti.

Jelentkezési határidő a 2020/2021-es tanév tavaszi félévére: 2021. január 8. éjfél.

A jelentkezés módja: Az alábbi linkeken elérhető pályázati adatlapot, jelentkezési lapot és pályázói nyilatkozatot hiánytalanul (lehetőleg számítógépen) kitöltve, eredetiben aláírva, szkennelve a fenti jelentkezési határidőig a  e-mail címre kell elküldeni.

 JEK ösztöndíj jelentkezési lap, JEK ösztöndíj pályázati törzslap, JEK ösztöndíj pályázói nyilatkozat

Megjegyzés: A Covid-19 járvánnyal kapcsolatos mindenkori hivatalos hazai és nemzetközi előírásokat és korlátozásokat a JEK ösztöndíj igénybevételekor (a pályázat benyújtásától az ösztöndíjas időszak végéig) figyelembe kell venni.

Rövid kedvcsináló Szebellédi Árontól, a JEK ösztöndíj 2016/17-es évi nyertesétől:

“Alkalmazott közgazdaságtani alapképzésemet befejezve az az elhatározás született meg bennem, hogy a mesterdiplomámat lehetőség szerint külföldön szeretném megszerezni. Erre biztosított kiváló lehetőséget a JEK ösztöndíj, amelyet egyszerre pályáztam meg a KU Leuven MBA mesterképzésre való jelentkezéssel.

A belgiumi egyéves tartózkodás több szempontból is meghatározó volt. Egyrészt a világ egyik leg(el)ismertebb felsőoktatási intézményének lehettem hallgatója, ahol az üzleti világban is tapasztalt oktatók segítették a szakmai fejlődésünket. Másrészt részese lehettem mindannak a kulturális és szociális sokszínűségnek, amit egy olyan hatalmas egyetemi város nyújt, mint Leuven, vagy épp a vonattal 20 perc alatt megközelíthető Brüsszel. Mindeközben a leuveni Collegium Hungaricum egy olyan biztos pontot jelentett, amely egyszerre nyújtott közösségi élményeket a közös beszélgetések, délutáni sörözések, társasozás mellett; biztosított lehetőséget a lelki megújulásra az esti imák, lelkigyakorlatok során; illetve engedett teret a szakmai látókör szélesítésére a meghívott előadókkal való beszélgetések és az egymás területeit bemutató estek által.

A Belgiumban töltött egy év után a mai napig is hálával gondolok vissza a sok élményért, fejlődésért és persze a kiváló belga sörökért, sajtokért.”